Od 29 sierpnia do 9 września szefowie kuchni w blisko 50 restauracjach w całej Polsce zaprezentują pięciodaniowe menu degustacyjne.
- Świadomość, czym jest fine dining, wciąż dopiero rośnie w Polsce. Festiwal służy więc przede wszystkim pokazaniu gościom, czym jest sztuka restauracyjna najwyższej próby - informują organizatorzy Festiwalu. - Mają oni okazję na pełne, samodzielne doświadczenie fine diningu, by dzięki temu zrozumieć, na czym naprawdę polega jego ekskluzywność.
W Poznaniu w Fine Dining Week 2018 udział wezmą restauracje Brasserie Brique, Cucina 88, Delicja, Gusto Food & Wine, MUS bar & view oraz The Time.
Rezerwacje są dostępne na stronie www.FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.
Zobacz też:
***
Polacy są coraz bardziej świadomi swoich kulinarnych potrzeb. Często chodzą do restauracji i smakują nowych dań. Jak w takim świecie może rozwinąć się młody kucharz? Kucharz i podróżnik Tomasz Jakubiak oraz zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu "MasterChefa" Barbara Ritz opowiedzieli o kulisach swojej kulinarnej kariery. Czy na prowadzeniu restauracji można zarobić?
źródło: x-news/TVN24
Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?